Giffordsin tila yhä kriittinen: "Ampumavamma on tuhoisa"

Arizonassa ammutun kongressiedustajan Gabrielle Giffordsin tila on yhä kriittinen. Sarjamurhaaja ampui häntä päähän, ja lääkärien mukaan luoti läpäisi hänen aivonsa.

Giffords on leikattu tucsonilaisessa sairaalassa. Paikallisten tv-asemien mukaan hän on herännyt leikkauksen jälkeen ja tunnistanut aviomiehensä, astronautti Mark Kellyn.

Häntä hoitavan lääkärin mukaan jonkinasteisesta toipumisesta on toivoa.

- Hän on kriittisessä tilassa, mutta olen toiveikas toipumisesta. Emme voi kertoa, minkälaisesta toipumisesta voisi olla kyse, mutta olen niin toiveikas kuin vain voi olla, sanoi lääkäri Peter Rhee.

Perheen kirurgituttava huomautti kuitenkin, että ampumavamma on tuhoisa.

- Varovaisen toiveikkaana pidän kiinni toivomuksesta että hän selviää, mutta tässä on kyse hyvin tuhoisasta vammasta, sanoi Richard Carmona.

Giffords oli tapaamassa äänestäjiä paikallisen kaupan edustalla, kun nuori mies ryntäsi paikalle ja ampui häntä lähietäisyydeltä päähän. Sen jälkeen Jared Lee Loughner, 22, kääntyi ja ampui silmittömästi ympärilleen.

Kuusi ihmistä kuoli, heidän joukossaan 9-vuotias tyttö ja liittovaltion tuomari. 12 muuta sai eriasteisia ampumavammoja.

Loughner ei ole puhunut mitään poliiisin kuulusteluissa.

(MTV3 - STT)

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista:

Lue myös:

    Uusimmat