Mainos

Georgian kriisikokous päättyi tuloksettomana

Georgia on ajautunut sisäpoliittiseen kriisiin. Presidentti ja oppositio päättivät kriisikokouksen myöhään illalla tuloksettomana.

Georgian presidentti Eduard Shevardnadze (kuvassa) tapasi illalla opposition edustajia pääkaupungissa Tbilisissä, mutta neuvottelut eivät tuottaneet tulosta. Puoluejohtajat marssivat pois presidentin virka-asunnosta pari tuntia kestäneen kokouksen jälkeen.

- Presidentti ei halua vastata vaatimuksiimme. Tästä syystä suurmielenosoitukset jatkuvat, uhkasi Kansallisen liikkeen johtaja Mihail Saakashvili.

Päiväkausia jatkuneet mielenosoitukset ja epäselvyydet viikon takaisissa parlamenttivaaleissa ovat horjuttaneet presidentin asemaa ja ajaneet maan sisäpoliittiseen kriisiin. Tbilisiin kerääntyneet tuhannet protestoijat vaativat Shevardnadzea eroamaan.

Presidentin kerrottiin ehdottaneen vastustajilleen, että kiista pyrittäisiin ratkaisemaan neuvotteluilla. Georgian puolustusministeri David Tevzadze arvioi puolestaan, ettei maan tilanne ole enää viranomaisten hallinnassa.

Keskusvaalilautakunta ilmoitti lauantaina keskeyttäneensä parlamenttivaalien ääntenlaskennan. Vaaleista on tehty lukuisia valituksia, jotka pyritään tutkimaan ennen lopullisten tulosten julkistamista.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj raportoi muun muassa puutteista äänestäjäluetteloissa. Lisäksi Yhdysvaltain Tbilisin-suurlähetystö luonnehti vaaleja huonosti järjestetyiksi ja vilpillisiksi.

Alustavien tulosten mukaan Shevardnadzen Uusi Georgia -ryhmittymä johtaa 20,9 prosentilla. Kaksi tärkeintä oppositiopuoluetta näyttivät saaneen 19,6 prosenttia ja 18 prosenttia äänistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.