Mainos

Georgian joukot tunkeutuivat Etelä-Ossetian pääkaupunkiin

Georgian ja Etelä-Ossetian separatistialueen joukkojen väliset taistelut ovat kiihtyneet.

Etelä-Ossetian johtaja Eduard Kokoity syyttää Georgiaa siviilien surmaamisesta. Viimeöisissä taisteluissa on kuollut vahvistamattoman arvion mukaan 15 ihmistä. Georgian ja Etelä-Ossetian taistelukoneet ovat pommittaneet vastapuolen asemia.

Georgian joukot ovat tunkeutuneet Etelä-Ossetian pääkaupunkiin Tshinvaliin, ja kaupungin reunamilla käydään taisteluja. Saakashvilin mukaan Georgian joukot ovat "vapauttaneet" suurimman osan Etelä-Ossetiasta.

Georgia aikoo jatkaa sotilasoperaatiota Etelä-Ossetiassa rauhanvetoomuksista huolimatta. Pääministeri Lado Gurgenidzen mukaan Georgia jatkaa sotatoimia kunnes kestävä rauha on saavutettu.

Georgia rikkoi eilen illalla vain muutamaa tuntia aiemmin julistamansa tulitauon. Georgian mukaan sen joukkojen oli pakko vastata separatistien tulitukseen, kun nämä uhkasivat georgialaiskyliä.

Georgia syyttää Venäjää pommituksesta

Georgia sanoo Venäjän taistelukoneiden pudottaneen pommeja Georgian puolelle lähelle Etelä-Ossetian separatistialueen rajaa.

Sisäministeriön mukaan ilmaiskuissa on haavoittunut useita siviilejä. Kaksi venäläiskonetta pommitti poliisiasemaa lähellä Karelin kaupunkia ja kolmas pommitti Gorin kaupungin lähistöä, kertoo sisäministeriön tiedottaja.

YK:n turvaneuvosto erimielinen Etelä-Ossetiasta

YK:n turvallisuusneuvosto ei ole päässyt sopuun Etelä-Ossetian seellista selkkausta koskevasta kannanotosta.

Hätäkokous pidettiin Venäjän pyynnöstä. Venäjä esitti kannanottoa, jossa Georgiaa ja Etelä-Ossetiaa olisi vaadittu lopettamaan heti verenvuodatus.

Turvallisuusneuvosto aikoo kuulla selkkauksen osapuolia myöhemmin.

Venäjä on kehottanut Georgiaa pysäyttämään sotilastoimet Etelä-Ossetiassa ja palaamaan neuvottelupöytään.

Venäjän ulkoministeriö varoittaa selkkauksen saattavan muutoin kärjistyä laajamittaiseksi verenvuodatukseksi. Venäjän pääministeri Vladimir Putin uhkaa Georgiaa vastatoimilla sen hyökättyä Etelä-Ossetiaan.

Taistelujen lopettamisen puolesta ovat vedonneet myös EU ja Yhdysvallat. Yhdysvaltain ulkoministeriö on toivonut Venäjän painostavan Etelä-Ossetian separatistihallintoa lopettamaan taistelut.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.