Mainos

Georgialaiset käännytetään maasta

Käännyttämispäätösten perusteita olivat mm. väärien tietojen antaminen ja rahavarojen puute.

Rajavartiosto on päättänyt käännyttää maasta kaikki Vaalimalla kiinniotetut 48 georgialaista naista ja 4 miestä. Asiasta kertoo Kaakkois-Suomen rajavartioston apulaiskomentaja everstiluutnantti Pasi Tolvanen.

Käännytyksen toimeenpanosta huolehtii myöhemmin Lappeenrannan poliisi.

Tolvasen mukaan kaikki käännytyspäätökset ja niiden perusteelliset tiedoksiannot saatiin tehdyiksi aamupäivän kuluessa. Käännyttämispäätösten perusteita olivat muun muassa väärien tietojen antaminen ja rahavarojen puute.

Kun tilanne tuli alunperin vastaan, rajavartiosto oli Kreikasta saadun tiedon ja omien selvitysten pohjalta arvioimassa, että kyseessä saattaa olla laittoman maahantulon järjestäminen tai jopa ihmiskauppa.

-Näin ollen naisiin suhtauduttiin kuten mahdollisen ihmiskaupan uhreihin, enemmän uhrin näkökulmasta, Tolvanen kuvailee. Keskusrikospoliisi jatkaa rikosepäilyjen tutkintaa.

-Tässä vaiheessa on ainakin selviä viitteitä järjestetystä laittomasta työnteosta Kreikassa, Tolvanen arvioi.

Naiset ovat odottaneet käännytystä kotimaahansa Joutsenon vastaanottokeskuksessa, ja sinne järjestettiin muun muassa Suomen pakolaisavun lakimies heidän avukseen. Tolvasen mukaan naisille järjestettiin myös tilaisuus pitää yhteyksiä kotiin ja läheisiin sekä Georgian suurlähetystöön ja viranomaisiin.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 20.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.