Mainos

Georgiaan asiantuntijoita USA:sta

Yhdysvallat aikoo lähettää Georgiaan joukon asiantuntijoita avustamaan väliaikaishallintoa vallanvaihdoksen toteuttamisessa.

Georgian kartta

Asiantuntijat tarjoavat apua muun muassa vaalien järjestämisessä ja demokratian kehittämisessä.

Presidentinvaalit järjestetään Georgiassa neljäs tammikuuta ja parlamenttivaalit myöhemmin keväällä. Yhdysvallat on Georgian merkittävin kansainvälinen rahoittaja, ja maat tekevät myös sotilaallista yhteistyötä.

Tilanne maassa on nyt rauhallinen, eikä sisällissodan uhkaa ole, arvioi Tbilisissä toimivan Kaukasian rauhan, demokratian ja kehityksen instituutin johtaja Ghia Nodia.
-Sisällissota edellyttäisi suurta kansanliikettä vallan ottanutta oppositiota vastaan, mutta sellaista ei ole, Nodia perusteli.

Nodian mukaan Kansallisen liikkeen johtaja Mihail Saakashvili on opposition ehdoton johtaja. Hänellä on myös hyvät mahdollisuudet tulla valituksi presidentiksi tammikuun vaaleissa. Nodia uskoo, että uudella johdolla on enemmän kuin Shevardnadzella tahtoa toteuttaa taloudellisia uudistuksia, jotta maan tilanne vähitellen helpottuisi.

Eilen Georgiasta palannut Euroopan Unionin Kaukasuksen erityisasiantuntija Heikki Talvitie pitää maan tilannetta hälyttävänä.
-Vaikka kansa juhlii kadulla, valtion kassa on tyhjä, toteaa Talvitie.

Talvitie ehdottaakin kansainvälinen hätäkokouksen järjestämistä köyhtyneen maan auttamiseksi.

IMF valmis auttamaan


Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n Georgian-edustaja sanoo, että rahasto tekee kaikkensa auttaakseen Georgiaa.

-Odotamme työskentelyä väliaikaishallinnon ja uuden hallinnon kanssa. Teemme parhaamme ollaksemme avuksi Georgialle, edustaja Jonathan Dunn sanoi tavattuaan Georgian virkaatekevän presidentin Nino Burdzhanadzen.

IMF ilmoitti Georgian aiemmalle hallitukselle, ettei se myönnä lainoja Georgialle ennen kuin maa ryhtyy toimiin korruptiota ja veronkiertoa vastaan.

(MTV3-STT-Reuters)

(Kymmenen uutiset 26.11.2003).

Erityisasiantuntija Heikki talvitie varoittaa, että Georgian poliittinen tilanne on räjähdysaltis.

Entinen kansanedustaja Paula Kokkonen tuntee henkilökohtaisesti maan väliaikaisen presidentin Nino Burdzhanadzen. Kokkonen kuvailee häntä rauhalliseksi ja yhteistyökykyiseksi.

(Huomenta Suomi 26.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.