Mainos

Georgia veti joukkonsa Etelä-Ossetiasta

Georgian puolustusministeriö on ilmoittanut maan vetäneen joukkonsa kapinallisen Etelä-Ossetian alueelta, minne ne olivat hyökänneet alle vuorokautta aiemmin.

Presidentti Mihail Saakashvili oli ilmoittanut aiemmin joukkojen ottaneen haltuunsa strategisesti tärkeitä kukkuloita Etelä-Ossetian pääkaupungin Tskhinvalin lähettyvillä. Saakashvili kehui kukkuloiden valtauksen mahdollistavan koko kapinallisalueen pikaisen valtauksen.

Presidentti palasi kuitenkin pian sovittelevammalle linjalle ja sanoi haluavansa kiistaan ratkaisun neuvotteluteitse. Siksi myös joukot oli päätetty vetää takaisin.

Vetäytymisestä huolimatta kyseessä oli ensimmäinen kerta kun Georgia myönsi ryhtyneensä aktiivisiin sotatoimiin Etelä-Ossetiaa vastaan. Aiemmin maa on vakuuttanut pitäytyvänsä vain vastaaman kapinallisalueelta tulevaan tulitukseen.

Tiedot yhteenottojen vaatimista uhreista vaihtelivat huomattavasti. Georgian sisäministeriön mukaan taisteluissa oli kaatunut kolme georgialaista sotilasta ja kahdeksan ossetialaisten puolella taistellutta venäläistä kasakkaa. Ossetialaiset puolestaan kiistivät tiedot kasakkojen osallistumisesta taisteluun ja sanoivat neljän siviilin kuolleen georgialaisten tulituksessa.

Venäjän tukeman ja toistakymmentä vuotta käytännössä itsenäisenä olleen Etelä-Ossetia ja Georgian välinen kiista on tulehduttanut Georgian uuden johdon ja Venäjän suhteita.

Presidentti Saakashvili on vakuuttanut yhdistävänsä Georgian eri alueet tarvittaessa vaikka voimatoimin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.