Mainos

Georgia: Venäjän tarjous arvoton

Georgia sanoi tänään, että Venäjän presidentin Vladimir Putinin tarjous maiden suhteiden parantamisesta on vailla sisältöä niin kauan kuin Venäjä tukee Georgian kapinallisryhmiä.

- Venäjä yrittää ottaa haltuunsa kolmanneksen Georgiasta ja tarjoutuu sitten parantamaan suhteita jäljelle jäänen kahden kolmanneksen kanssa. Suhteita on parannettava koko Georgiaan, tai tarjouksella ei ole sisältöä, sanoi Georgian ulkoministeri David Bakradze.

Georgian edustajat keskustelivat tänään sekä EU:n että Naton edustajien kanssa Venäjän aikeista tiivistää suhteitaan Georgian separatistisiin maakuntiin Abhasiaan ja Etelä-Ossetiaan.

Georgian mukaan sekä EU:n että Naton on painostettava Venäjää perumaan päätöksensä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi aikaisemmin päivällä, että Venäjä palauttaa postiyhteydet Georgiaan ja poistaa viisumirajoitukset Georgian kansalaisilta. Venäjän ulkoministeriön mukaan tavoitteena on palauttaa "perinteiset ja hyvät" naapurisuhteet Georgiaan.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Condoleezza Rice sanoi tänään olevansa "hyvin huolissaan" Venäjän ja Georgian jännitteistä. Venäjä on puolestaan ollut erittäin huolissaan Georgian halusta liittyä sotilasliitto Natoon.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.