Mainos

Georgia ei vetäydykään olympialaisista

Georgian 35 urheilijan joukkue ei sittenkään vetäydy Pekingin olympialaisista. Venäläinen uutistoimisto Interfax ehti jo tänä iltana uutisoida, että Georgia vetäytyy olympialaisista Venäjän maahan kohdistuneen hyökkäyksen takia. Georgian urheilijat ovat huolissaan perheistään ja sukulaisistaan.

Georgian joukkueen tiedottajan Giorgi Tshanishvilin mukaan maan hallitus on päättänyt kuitenkin pitää joukkueen Pekingissä. Myös presidentti Mihail Saakashvili on toivonut joukkueelle lähettämässään viestissään samaa.

-Heidän (kilpailijoiden) täytyy keskittyä kilpailuihin, mutta se on erittäin vaikeaa. Mutta me kaikki pidämme yhtä, Tshanishvili sanoo.

Georgian olympiajoukkue on pyytänyt kansainväliseltä yhteisöltä apua väkivaltaisuuksien lopettamiseksi.

-Tämä tarkoituksellinen väkivaltaisuuksien strategia on kasvanut suuren luokan sotilaalliseksi väliintuloksi koskien koko Georgiaa. Vetoamme kansainväliseen yhteisöön, jotta (Venäjälle) voidaan tehdä selväksi, ettei itsenäisen valtion alueelle tunkeutuminen ja valtion pommittaminen ole hyväksyttävää tällä vuosisadalla, urheilijoiden tiedotteessa todetaan.

Georgian joukkue asustaa vain parinkymmenen metrin päässä paljon suuremmasta Venäjän joukkueesta, mutta Georgian joukkueen tiedottajan mukaan ongelmia ei ole ollut.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.