Mainos

Georges jatkaa rajua matkaa

Kovat tuulet ja rankkasateet piiskasivat tänään Mississippin, Alabaman ja Louisianan osavaltioita samalla, kun hirmumyrsky Georgesin keskus lähestyi Yhdysvaltain rannikkoa.

Georgesin kulkureitti kääntyi tänään jonkin verran itään päin, ja myrsky 170 kilometriä tunnissa puhaltavine tuulineen iski iltapäivällä Suomen aikaa rannikolle Biloxin kaupungissa Mississippin osavaltiossa.

Myrskyn keskus oli iltapäivällä hyvin lähellä Biloxia, ja sen ennustettiin siirtyvän hitaasti pohjoiseen. Myrskytuulten ennustettiin jatkuvan pitkään ja aiheuttavan mahdollisesti laajaa tuhoa, varsinkin Mississippissä ja Alabamassa. Pascagoulassa Mississippissä 400 ihmisen oli paettava, kun tuulet tai mahdollisesti hirmumyrskyn aiheuttamat pyörremyrskyt repivät irti kahden hätämajoituskeskuksen katot.

Myrskytuulet kaatoivat puita ja katkoivat sähkölinjoja Meksikonlahden rannikkoalueilla, missä sadattuhannet ihmiset ovat hakeutuneet turvaan myrskyn alta. Hirmumyrskyvaroitus ulottui Morgan Citystä Louisianasta Panama Cityyn Länsi-Floridaan. Varsinainen Floridan niemimaa ei ollut varoituksen piirissä. New Orleansin kaupunki säästyi pahimmilta tuhoilta, mutta 80 kilometriä tunnissa puhaltavat tuulet kaatoivat kylttejä ja lehtitelineitä kaupungin keskustassa. Arviolta 10000 ihmistä hakeutui turvaan katetulle Superdome-jättistadionille, joka on jalkapallojoukkue New Orleans Saintsin kotikenttä. Laajalla alueella Louisianasta Floridaan tulvat aiheuttivat suuria ongelmia. Vettä tuli paikoitellen jopa 40 senttimetriä. Yhdysvaltain hirmumyrskykeskus varoitti myös hirmumyrskyn aiheuttamasta 4,5 metrin hyökyaallosta.

Viime viikolla Georges riehui Karibian alueella ja aiheutti siellä ainakin 320 ihmisen kuoleman. Yhden ihmisen on kerrottu saaneen surmansa Floridan edustan saarilla, jotka myrsky ylitti perjantaina. Georgesin tuulten nopeus oli tänään 170 kilometriä tunnissa. Yhdysvalloissa uhrien vähäisyys johtui osittain paikallisten viranomaisten määräämistä evakuoinnista. Tiet olivat tukossa, kun sadattuhannet ihmiset pakenivat koko viikonvaihteen ajan turvallisemmille seuduille.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.