George Lucasin perustama THX: "Apple varastaa teknologiaamme"

Elokuvaguru George Lucasin perustama THX-yhtiö on haastanut teknologiayhtiö Applen oikeuteen äänentoistopatenttiensa rikkomisesta.

THX on erikoistunut äänentoistolaitteistojen laatuluokitukseen, ja yhtiön logo on monelle tuttu esimerkiksi elokuvateattereista.

Taloussivusto Bloomberg kertoo, että THX:n mukaan Apple on käyttänyt sen kehittämää kaiuttimiin liittyvää äänentoistoteknologiaa luvatta iPhone-, iPad- ja iMac-laitteissa. THX:n haasteen mukaan patentin rikkominen aiheuttaa yhtiölle taloudellisia tappioita ja korvaamatonta haittaa. Yhtiö vaatii mm. vahingonkorvauksia.

Wikipedian mukaan THX:n kehitti Tomlinson Holman, ja se tulee sanoista Tomlinson Holman's eXperiment.

Lucasin ensimmäinen elokuva oli nimeltään "THX 1138". Parhaiten Lucas tunnetaan Star Wars- ja Indiana Jones -elokuvien tuottajana.

Lucasfilms-yhtiöön kuulunut THX kehitti elokuvateattereiden äänentoistojärjestelmiin sertifioinnin, jolla haluttiin varmistaa, että Star Wars -elokuvan äänimaailma pystyttiin esittämään yleisölle halutulla laadulla.

THX julkisti hiljattain ensimmäisen THX tune-up -mobiilisovelluksensa, jonka avulla Applen iOS-käyttöjärjestelmää käyttävän laitteen omistaja voi säätää televisioiden, projektoreiden ja kaiuttimien suorituskykyä.

THX ja Apple eivät ole kommentoineet patenttiriitaa medialle.

Lue myös:

    Uusimmat