Mainos

Geneven miinakokous päättyi julistukseen

Geneven miinakokous päättyi tänään yhteiseen julistukseen. Julistuksessa vaadittiin lisää rahaa miinanraivaukseen sekä niiden hallitusten ja ryhmien jatkuvaa esillä pitämistä julkisuudessa, jotka edelleen jatkavat miinojen käyttöä.

Kokousedustajien mukaan räikeimmät miinasopimuksen rikkojat ovat tällä hetkellä Sudan, Angola ja Burundi.

-Samalla kun juhlimme tämän kokouksen onnistumista, olemme erittäin huolissamme siitä, että henkilömiinojen käyttö edelleen tappaa, haavoittaa ja uhkaa lukemattomia viattomia ihmisiä päivittäin, loppujulistuksessa sanotaan.

Amerikkalainen Jody Williams, joka sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1997 maamiinojen vastaisesta työstään, sanoi jatkavansa "uhitteluaan" miinojen käyttäjiä vastaan.

-Me uhittelemme heitä vastaan, me nimeämme heidät julkisesti ja teemme heidän elämänsä hieman epämiellyttävämmäksi, Williams lupasi. Williams sanoi ilahtuneensa siitä, että Kiina oli lähettänyt tarkkailijansa kokokoukseen. Kiina on yksi maailman suurimmista henkilömiinojen tuottajista. Se ei ole allekirjoittanut miinat kieltävää sopimusta. Liki kaksi vuotta sitten solmitunsopimuksen on tähän mennessä allekirjoittanut 139 maata.

(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.