Mainos

General Motors luopuu Saabista

Lähes 60 vuotta Ruotsissa valmistetun Saabin taru on käännekohdassa. Amerikkalainen autojätti General Motors kertoi jo viime vuoden puolella, että se etsii ostajaa ongelmissa rypevälle Saabille.

- GM pyytää Ruotsin hallitusta tukemaan Saabin myyntiä, yhtiön tänään julkistetussa, 117-sivuisessa rakennesuunnitelmassa todetaan.

GM:n mukaan yhtiön taloudellinen tuki Saabille loppuu. Saabin operaatioista voi yhtiön mukaan tulla itsenäinen yhtiö ensi vuoden ensimmäiseen päivään mennessä.

GM toivoo, että sen ja Ruotsin hallituksen välillä voidaan sopia tällaisesta järjestelystä, muutoin Saab Automobile AB voi hakeutua yrityssaneeraukseen jo tässä kuussa.

- Mielestäni on vastuutonta, että GM sanoo pesevänsä kätensä Saabista ja lisää, että Ruotsin hallituksen pitäisi ottaa huolekseen tappiollinen yritys omin voimin. Me emme voi omistaa autonvalmistajaa, joka tekee tappiota vuodesta toiseen, Ruotsin elinkeinoministeri Maud Olofsson sanoo.

Saab on pohjoismaissa merkittävä mutta maailmanmitassa pieni valmistaja: kun GM osti tappiollisen yhtiön vajaat 20 vuotta sitten, oli maailmalle rullannut vasta runsaat kaksi miljoonaa Saabia.

(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.