Geelikynnet aiheuttivat hermovaurion

Geelikynnet pilasivat Jane Ubell-Meyerin elämän. Hän kärsii jatkuvista kivuista väärin tehtyjen kynsien takia.

Geelauksella saa kauniit kesäkynnet, mutta työ kannattaa aina teetättää ammattilaisella. On olemassa kaksi asiaa, joissa geelikynsien laitattaminen voi mennä pahasti pieleen. Joko tekniikka on väärä tai käytetyt kemikaalit ovat vaarallisia. Tällöin kauniit kynnet ovat riski terveydelle.

Monet kauneushoitolat tarjoavat kynsien hoitoa. On olemassa myös pieniä liikkeitä, jotka ovat erikoistuneet rakenne- ja geelikynsien tekoon. Hoidon aikana omien kynsien pinta hiotaan ensin viilalla karheaksi. Niiden päälle levitetään geeli, joka kovetetaan UV-valolla.

Jane Ubell-Meyerin kynsienhoitokokemus meni pahasti pieleeen. Kynnet hiottiin sähkökäyttöisellä viilalla, joka nirhaisi peukalon ihoa. Sen jälkeen naisen täytyi laittaa kätensä kippoon, jossa oli kemikaaliseos. Vaaralliset aineet pääsivät Ubell-Meyerin verenkiertoon rikkinäisen ihon kautta. Nyt hän kärsii lähes jatkuvasta kivusta.

Aina kun hän koskee peukalollan johonkin, hän saa sähköiskun. Kipu kulkee peukalosta olkapäähän saakka. Nainen kävi monien erikoisläääkärien vastaanotoilla, mutta kukaan ei osannut yhdistää geelikynsiä kipuun. Viimein hän löysi neurologin, joka kertoi, että ihon alle päässeet kemikaalit olivat aiheuttaneet pysyvän hermovaurion.

MTV3/Helmi

Lähde: ABC News

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja