Mainos

GE tarjoutunut myymään Instrumentariumin yksiköitä

General Electric on tarjoutunut myymään eräitä Instrumentariumin yksiköitä saadakseen EU:lta hyväksynnän kaupalle, jossa se ostaisi Instrumentariumin. Komissio otti viime joulukuussa annetun ostotarjouksen alkuvuonna tarkempaan tarkasteluun.

Amerikkalainen monialajätti General Electric on tarjoutunut myymään eräitä havittelemansa Instrumentariumin yksiköitä, jotta se saisi EU:n komission hyväksynnän vireillä olevalle kaupalle, kaksi asiaa läheltä seurannutta lähdettä kertoi uutistoimisto Reutersille tänään.

Lähteet vahvistivat Wall Street Journal -talouslehden aiemman tiedon, jonka mukaan myyntiin olisivat menossa Yhdysvalloissa sijaitseva tehohoito- ja ensiapusovelluksia valmistava Spacelabs-yksikkö sekä ainakin osa anestesiateknologiasta.

General Electricin edustaja vahvisti ainoastaan, että yhtiö on jättänyt oman ehdotuksensa komissiolle, mutta ei suostunut kertomaan yksityiskohtaisemmin sen sisällöstä. GE on jo aiemmin kertonut, että keskusteluja komission kanssa on jatkettu "rakentavassa hengessä".

EU:n komission on määrä kertoa viimeistään syyskuun 11. päivänä, hyväksyykö se GE:n Instrumentarium-kaupan ja mitä ehtoja se sille mahdollisesti asettaa. Komissio otti yrityskaupan alkuvuonna tarkempaan syyniin, koska kilpailuviranomaisia huolettaa yhdistyväksi kaavaillun yhtiön vahva markkina-asema useilla sairaalateknologian osa-alueilla.

GE teki noin kahden miljardin euron arvoisen ostotarjouksen Instrumentariumista viime joulukuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.