Mainos

GE saattoi Instrumentarium-kaupan loppuun

Amerikkalainen monialajätti General Eletric on saattanut loppuun suomalaisen Instrumentariumin oston osaksi omaa terveydenhuollon ja sairalaateknologian yksikköään. Yksikön tietoteknologian pääpaikka Euroopassa sijoitetaan Helsinkiin.

Suomessa teknologian kehityshankkeisiin on tarkoitus sijoittaa 30 miljoonaa euroa vuosittain. Instrumentariumin henkilökunta siirtyy uuteen yritykseen vanhoina työntekijöinä.

Kaupan osapuolet vakuuttivat tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että he yhdistyivät markkinajohtajina tavoittelemaan kasvua. GE Medicals Systemsin informaatioteknologia-alan toimitusjohtaja Dow R.Wilson totesi, että kahden miljardin kauppasumma maksetaan kasvun avulla. Instrumentariumin toimitusjohtajan Olli Riikkalan mukaan yrityskaupan jälkeen menee ehkä ensi vuoden loppuun ennen kuin toiminnot saadaan yhteensopiviksi, mutta yhtiöillä ei ole näkemyksellisiä eroja siitä, miten kehitystä viedään eteenpäin.

-Ehkä GE:n puolella vaaditaan vähän enemmän nopeutta suomalaisiin verrattuna, hän arvioi.

Riikkala on nimitetty GE Medicals Systemsin tietoteknologian varatoimitusjohtajaksi Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan toimialueilla. Riikkalan nimityksen vahvistanee Instrumentariumin hallitus lokakuun puolessa välissä.

Yrityskaupan ehtona on ollut EU:n komission puolelta se, että Instrumentariumin Spacelab-toiminta myydään. GE on sitoutunut tähän. Riikkalan mukaan neuvotteluita käydään eri ehdokkaiden kanssa, ja kaupat pyritään tekemään niin pian kuin mahdollista.

(MTV3-STT)

13:11

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.