Mainos

Gbagboa kaivetaan esiin bunkkeristaan

Neuvottelut Norsunluurannikon valtaan takertuvan ex-presidentin Laurent Gbagbon antautumisesta ovat yhä käynnissä, YK vakuutti tänään. Ranskan edustaja väitti aiemmin päivällä neuvottelujen kariutuneen.

Uuden presidentin Alassane Ouattaran joukot käynnistivät tänään uuden hyökkäyksen Gbagboa vastaan. Iskun tarkoitus oli saada maan suurimmassa kaupungissa Abidjanissa virka-asuntonsa bunkkerissa lymyilevä Gbagbo antautumaan.

Ouattaran joukot kertoivat tunkeutuneensa Gbagbon asuntoon.

Ranskalaislähteen mukaan Ouattaran joukkojen hyökkäys alkoi sen jälkeen kun Gbagbo ei suostunut antautumaan.

- Gbagbo kieltäytyi yhä allekirjoittamasta asiakirjaa, jossa tunnustetaan Ouattaran vaalivoitto, sanoi ranskalaislähde.

Gbagbon kanssa bunkkeriin kerrottiin linnoittautuneen hänen vaimonsa ja muutama luottomiehensä.

Gbagbon edustajat ovat syyttäneet hyökkääjiä murhayrityksestä. Heidän mukaansa myös entisen siirtomaaherran Ranskan joukot ovat osallistuneet siihen. Ranska kiisti väitteet.

Silminnäkijöiden mukaan Abidjanin kaduilla oli Ranskan panssarivaunuja, mutta ei ollut selvää, osallistuivatko ne taisteluihin.

Lännessä ehkä joukkomurhia

Kansainvälisen rikostuomioistuimen ICC:n syyttäjä haluaa aloittaa tutkinnan Norsunluurannikon väitetyistä joukkosurmista. Marraskuisten vaalien jälkeisissä väkivaltaisuuksissa on kuollut satoja ihmisiä. Lisäksi jopa miljoona ihmistä on paennut kotoaan.

Syyttäjä Luis Moreno-Ocampo kertoi olevansa erityisen huolestunut mahdollisista verilöylyistä maan länsiosissa. YK:n mukaan läntisessä Duekouen kaupungissa on tapettu useita satoja siviilejä ja yhdestä joukkohaudasta on löytynyt lähes 200 ruumista.

Moreno-Ocampon mukaan tuomioistuin jatkaa tiedon keräämistä väitteistä. Sekä Gbagbon että Ouattaran joukkoja on syytetty ihmisoikeusrikoksista.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.