Mainos

Gazprom leikkaa kaasutoimituksiaan Valko-Venäjälle

Venäläisen kaasuyhiö Gazpromin kaasutoimitukset Eurooppaan Valko-Venäjän kauttajatkuvat kuitenkin normaalisti.

Venäläinen kaasuyhtiö Gazprom on ilmoittanut, että se leikkaa ylihuomenna kaasutoimituksensa Valko-Venäjälle lähes puoleen aiemmasta. Yhtiö kertoi asiasta sen jälkeen kun osapuolet eivät päässeet neuvottelutulokseen Valko-Venäjän reilun 330 miljoonan euron kaasuvelasta.

Takaraja velanmaksulle oli reilu viikko sitten. Gazpromin tiedottaja totesi keskiviikkona uutistoimisto Reutersille, ettei Valko-Venäjä ollut tähän mennessä tarjonnut mitään velkakysymyksen ratkaisemiseksi.

Tiedottaja totesi Reutersille, että yhtiö aikoo leikata kaasutoimituksia Valko-Venäjälle 45 prosentilla. Hänen mukaansa kaasutoimitukset Eurooppaan jatkuvat kuitenkin normaalisti Valko-Venäjän kautta. Noin viidennes Venäjän länsiasiakkaille myymästä maakaasusta kulkee Valko-Venäjän läpi.

Gazprom on vääntänyt pitkään kättä kaasun hinnasta Valko-Venäjän kanssa. Pitkän hintakiistan jälkeen viime vuodenvaihteessa Valko-Venäjän maksama hinta kaasusta yli kaksinkertaistui. Tämäkin hinta on kuitenkin selvästi alle sen hinnan, mitä Gazprom veloittaa länsi- ja keskieurooppalaisilta asiakkailtaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.