Gazpachokeitto ja valkosipulikrutongit

  • 1 kg tomaatteja
  • 1 kurkku
  • 1 paprika
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulikynttä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • (chiliä)
  • oliiviöljyä
  • sokeria (tomaattien makeudesta riipppuen)
  • 6 paahtoleipäviipaletta
  • 3 valkosipulinkynttä

Poista tomaateista kanta ja leikkaa ne neljään osaan. Kuori kurkku, poista siemenet ja pilko reilunkokoisiksi paloiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Siirrä kaikki ainekset isoon kattilaan ja mausta. Anna kattilan seistä jääkaapissa yön yli.

Aloita seuraavana päivänä tekemällä valkosipulikrutongit. Poista paahtoleivästä reunat ja leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi. Leikkaa valkosipulinkynnet ronskeiksi paloiksi, valuta uunipellille oliiviöljyä ja lisää pellin päälle leipäkuutiot ja valkosipulit. Paista 200°c:ssa kullanruskeiksi. Käy välillä ravistelemassa uunipeltiä, että maut sekoittuvat ja kuutiot paistuvat tasaisesti. Soseuta keittoainekset monitoimikoneessa, soseuta lopuksi joukkoon myös osa krutongeista. Tarkista maku. Tarjoile kylmänä valkosipulikrutonkien kanssa.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lue myös:

    Uusimmat