Mainos

Gazassa levoton päivä

Kahden suuren palestiinalaiskerrostalon räjäyttämistä pidetään kostona tiistaiselle itsemurhaiskulle.

Ainakin kolme palestiinalaista on saanut surmansa ja yli 30 haavoittunut Israelin armeijan tulituksessa Gazan kaistalla, kertoivat palestiinalaisten sairaalalähteet.

Väkivaltaisuudet leimahtivat verisiksi Deir al-Balahin pakolaisleirillä Gazan eteläosassa, kun sotilaat avasivat tulen aseistettuja palestiinalaisia kohti yrittäessään paljastaa aseiden salakuljetukseen käytettävää tunnelia.

Armeija räjäytti myös kaksi suurta palestiinalaisten asuttamaa kerrostaloa Gazassa. Tekoa pidetään kostona tiistaiselle itsemurhaiskulle, jossa kuoli 16 ihmistä. Armeijan mukaan Khan Jounisin pakolaisleirin viisikerroksiset talot räjäytettiin, koska palestiinalaistaistelijat käyttivät niitä hyökkäysten suunnitteluun Israelin armeijaa ja juutalaissiirtokuntia vastaan.

Taloissa asui 150 palestiinalaisperhettä, jotka nyt jäivät kodittomiksi.

-Lapset itkivät ja huusivat -- armeija ei antanut meille mahdollisuutta ottaa mitään mukaan, he vain käskivät lähteä, kertoi yhden tuhotun kodin asukas Ali Khalaf-Allah.

Palestiinalaisministeri Saeb Erekat tuomitsi Israelin armeijan teon jyrkin sanoin todeten, että se ainoastaan lisää verenvuodatuksen kierrettä. Israelilaisjoukot ampuivat Khan Jounisin pakolaisleirille myöhään keskiviikkona myös ohjuksia, jotka haavoittivat kuutta palestiinalaista.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.