Mainos

Gazassa jälleen levotonta

Uusi vuosi alkoi Gazassa levottomasti. Aamulla YK:n työntekijöille tarkoitettuun baariin tehtiin isku räjähtein. Kyseessä oli ensimmäinen kerta kun YK:ta vastaan on hyökätty Gazassa. Palestiinalaislähteiden mukaan kaksi palestiinalaista kuoli viime yönä Israelin armeijan ammuttua ohjuksen Gazan pohjoisosaan.

Aseistautuneet naamiomiehet tunkeutuivat varhain aamulla YK:n työntekijöille tarkoitettuun baariin Gazan kaupungissa. Poliisin mukaan palestiinalaiset saapuivat klubille asiakkaiden poistumisen jälkeen ja laukaisivat siellä räjähteitä.

Baarissa ei tapahtuma-aikaan ilmeisesti ollut YK:n työntekijöitä, mutta viisi hyökkääjää pahoinpitelivät vahtimestarin ja sitoivat hänen kätensä ennen kuin määräsivät hänet poistumaan rakennuksesta. Sen jälkeen hyökkääjät heittivät ravintolasaliin kranaatteja.

Kukaan ei tuoreeltaan ilmoittautunut iskun tekijäksi. Baari on alueen ainoa anniskelupaikka.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun YK:ta vastaan on hyökätty Gazassa.

Israel teki verisen iskun Gazaan

Palestiinalaislähteiden mukaan kaksi palestiinalaista kuoli ja kolmas haavoittui, kun Israelin armeija ampui ohjuksen Gazan pohjoisosaan. Turvallisuuslähteet kertoivat, että yksi kuolleista olisi vapaalla ollut poliisi. Uhrit saivat surmansa poliisin kodin lähistöllä Beit Lahijan kaupungissa, lähteet raportoivat.

Israelin armeija vahvisti iskun jälkeen avanneensa tulen palestiinalaisia vastaan. Armeijan mukaan ohjus ammuttiin, koska palestiinalaiset valmistelivat iskua vastikään perustetulta puskurivyöhykkeeltä Israelin puolelle.

Levottomuudet ovat lisääntyneet alueella israelilaismiehittäjien vetäydyttyä sieltä viime vuonna.

(STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.