Mainos

Gazassa ammutaan tulitauosta huolimatta

Israelin julistama yksipuolinen tulitauko rakoilee Gazassa. Israelin ilmavoimat on tehnyt ilmaiskun Gazaan. Israelin asevoimien edustaja sanoi, että iskun kohteena olivat raketinlaukaisimet Gazan pohjoisosassa. Edustajan mukaan iskussa tuhottiin laukaisin, josta oli aamulla ammuttu raketteja Israeliin.

Israelin televisio kertoo, että raketteja on osunut aamulla eteläisraelilaiseen Sderotin kaupunkiin. Kyse on ensimmäisistä raketti-iskuista sen jälkeen kun Israelin julistama yksipuolinen tulitauko astui voimaan aamuyöllä.

Gazan kaupungissa Israelin tykistö vastasi palestiinalaisjoukkojen tulitukseen vain tunteja tulitauon julistamisen jälkeen. Myös Rafahissa Gazan eteläosassa oli asukkaiden mukaan käyty lyhyt laukaustenvaihto aamulla.

Tulitauko tuli voimaan kahdelta yöllä Suomen aikaa. Hamas sanoi tuolloin, että se ryhtyy tulitaukoon vasta Israelin vetäydyttyä Gazasta. Israel puolestaan ilmoitti, että se vastaa tuleen, jos Hamas jatkaa hyökkäyksiään.

Israelin pääministeri Ehud Olmert sanoo tulitauon olevan hauras. Hänen mukaansa tulitaukoa arvioidaan uudelleen kaiken aikaa.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas sanoo puolestaan, että Israelin tulitauko on riittämätön.

Egypti toivoo Gazan tulitauolle tukea

YK:n pääsihteeri ja useat Euroopan maiden johtajat osallistuvat tänään Egyptin isännöimään kokoukseen, jonka toivotaan rauhoittavan Gazaa Israelin yksipuolisesti julistaman hauraan tulitauon jälkeen.

Lähi-idässä sukkuloinut pääsihteeri Ban Ki Moon saapuu Sharm el-Sheikhissä pidettävään tapaamiseen. Paikalle odotetaan myös Saksan, Britannian, Italian ja Espanjan pääministereitä. Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn on määrä toimia tapaamisen puheenjohtajana yhdessä Egyptin presidentin Hosni Mubarakin kanssa.

Myös Turkki ja Jordania lähettävät edustajansa tapaamiseen.

Hyökkäys Gazaan on kestänyt kolme viikkoa.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.