Mainos

Gazan taistelut jatkuvat - yhteishallitus vaakalaudalla

Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin ja pääministerin Isamil Hanian mukaan aselevon aikaansaamiseksi tulisi lisätä ponnisteluja.

Gazassa Fatah- ja Hamas-järjestöjen väliset väkivaltaisuudet jatkuvat, tukahduttaen toiveet kriisin nopeasta ratkeamisesta.

Hamas on kiristänyt otettaan Gazan kaistasta päiviä velloneiden taistelujen myötä. Ryhmittymän mukaan se on vallannut Fatahin joukkojen tärkeän tukikohdan Gazan kaupungin keskustassa.

Hamas on kertonut hallitsevansa myös Gazan kaistan ja Egyptin välistä rajaa. Järjestö torjuu Israelin pääministerin Ehud Olmertin ehdotuksen kansainvälisten joukkojen tuomisesta rajan tuntumaan.

Hamasin mukaan se pitää kaikkia ulkopuolisia joukkoja miehittäjinä, niiden kansalaisuudesta huolimatta.

Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin odotetaan ilmoittavan tänään, aikooko Abbasin Fatah-liike jatkaa yhteishallituksessa Hamasin kanssa.

Fatahin ja Hamasin johtajat vetosivat eilen illalla osapuoliin väkivaltaisuuksien lopettamiseksi. Siitä huolimatta taistelut Gazassa ovat jatkuneet kiivaina viime yönä.

Palestiinalaisten presidentti Abbas ja pääministeri Ismail Hania keskustelivat asiasta puhelimitse. Heidän mukaansa tulisi lisätä ponnisteluja, jotta aselepo saataisiin aikaiseksi.

Eilen levottomuuksissa kuoli yli 30 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.