Mainos

Gazan siirtokuntalaisten korvauksista päätös

Siirtokuntalaisperheelle maksettaisiin tiettävästi 160 000 - 410 000 euroa poismuutosta. Summan suuruus riippuisi siitä, kuinka kauan kyseinen perhe on ehtinyt asua Gazassa.

Turvallisuusasioista vastaava Israelin hallituksen ministeriryhmä hyväksyi tänään suunnitelman korvausten maksamisesta Gazan alueelta evakuoitaville juutalaisille. Koko hallitus ottaa kantaa asiaan lokakuussa ja parlamentti marraskuun alussa.

Julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan jokaiselle siirtokuntalaisperheelle maksettaisiin 160 000-410 000 euron suuruinen korvaus, josta noin kolmasosa jo ennen poismuuttoa. Summan suuruus riippuisi siitä, kuinka kauan kyseinen perhe on ehtinyt asua Gazassa.

Uskonnolliset ja oikeistolaiset puolueet ovat vastustaneen kiivaasti suunnitelmaa tyhjentää kaikki Gazan ja neljä Länsirannan siirtokuntaa ensi vuonna. Enemmistö israelilaisista kuitenkin kannattaa hanketta. Pääministeri Ariel Sharonin hallituksella ei ole enää enemmistöä parlamentissa, mutta hän toivoo saavansa Gaza-suunnitelman hyväksytyksi oppositiossa olevan työväenpuolueen avulla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.