Mainos

Gazan pommitusten uhriluku jo 200

Gazan pommituksissa on kuollut jo yli 200 ihmistä. Israelin uusimmissa iskuissa on kuollut useita. Pelastusviranomaisten edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle iskuista Rafahin ja Khan Yunisin kaupunkeihin, joissa surmansa sai ainakin seitsemän ihmistä.  

Turvallisuusviranomaisten mukaan Israel on iskenyt Hamasin johtajan kotiin. Myös muiden Hamasin jäsenten taloja on pommitettu. Taloissa ei kuitenkaan liene ollut ketään.  

Israelissa konflikti on aiheuttanut ensimmäisen uhrin. Miehen kerrotaan kuolleen Gazasta ammutun raketin takia. Neljän kerrotaan haavoittuneen vakavasti.  

Israelin iskut jatkuvat yhdeksättä päivää. Israel jatkoi eilen operaatiotaan Gazassa muutama tunti sen jälkeen, kun se oli ilmoittanut hyväksyvänsä Egyptin ehdottaman tulitauon. Iskut jatkuivat, kun tulitauosta kieltäytyneen palestiinalaisjärjestö Hamasin aseellinen siipi jatkoi raketti-iskujaan Gazasta Israeliin.   

Tämänkertaisen konfliktin uhriluku on noussut suuremmaksi kuin Israelin ja Hamasin parin vuoden takainen yhteenotto. Marraskuussa 2012 kuoli 177 palestiinalaista ja kuusi israelilaista.  

Kun Gazan uhriluku nousi viime sunnuntaina 150:een, Gazan palestiinalainen ihmisoikeusjärjestö sanoi, että kolme neljästä uhreista on ollut siviilejä. Maanantaina YK:n viranomainen sanoi, että siviiliuhreista yli neljännes on lapsia.  

Israelin armeijan mukaan Hamas on ampunut Israeliin noin 1200 rakettia. Israelin rautakupoliksi kutsuma ilmapuolustusjärjestelmä on torjunut raketteja.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.