Mainos

Gazan lyhyt tulitauko päättyi

Israel ja Hamas harkitsevat edelleen Egyptin tänään esittämää tulitaukoehdotusta.

- Tulitaukoehdotus oli tervetullut. Haluamme, että se onnistuu, sanoi Israelin pääministerin tiedottaja Mark Regev.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice kehotti Israelia harkitsemaan ehdotusta vakavasti. YK:n turvallisuusneuvoston on määrä käsitellä tulitaukoehdotusta vielä tänä iltana.

Paineet sopimuksen aikaansaamiseksi ovat kasvaneet tiistaisen kouluiskun takia. Yli 40 palestiinalaista sai surmansa, kun Israelin kranaatit räjähtivät YK:n ylläpitämän koulun lähellä.

Israelin toista viikkoa jatkuneessa hyökkäyksessä on tähän mennessä kuollut yli 700 palestiinalaista.

Joka päivä kolmen tunnin tulitauko

Israelin ja palestiinalaisjärjestö Hamasin taistelut ovat jatkuneet päivällä pidetyn tulitauon päätyttyä.Gazalaiset saivat hengähtää tänään hetken, kun Israel keskeytti Gazan moukaroinnin kolmeksi tunniksi.

Israelin mukaan lyhyt tulitauko pidettiin, jotta alueelle saatiin toimitettua hätäapua. Myös palestiinalaisjärjestö Hamas keskeytti raketti-iskut Israeliin tulitauon ajaksi.

YK:n palestiinalaispakolaisten avustusjärjestön UNWRA:n tiedottajan Christopher Gunnessin mukaan muutaman tunnin tulitauko ei riitä hädänalaisten auttamiseen.

- Kun yrittää ruokkia 750 000 ihmistä päivittäin kuten me, tarvitaan pysyvä tulitauko. Sitä ei voi tehdä kolmen tunnin aikana, hän sanoi BBC:lle.

Tulitauon saamiseksi Israel vaatii muun muassa aseiden salakuljetuksen lopettamista palestiinalaisten Hamas-järjestölle.

EU:n puheenjohtajamaa Tshekki on tuominnut jyrkästi Israelin hyökkäyksen ja vaatii osapuolia neuvottelupöydän ääreen mahdollisimman pian.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.