Mainos

Gazan levottomuudet jatkuvat

Itsemurhaiskijät yrittivät tuhota bussin Gazassa.

Gaza

Itsemurhaiskijät ovat yrittäneet tuhota israelilaisia työmatkalaisia kuljettaneen linja-auton Gazassa. Kaksi sotilasta haavoittui, kun räjähteillä lastattu jeeppi yritti ajaa päin linja-autoa. Jeeppi tuhoutui räjähdyksessä ja kaksi siinä ollutta henkilöä sai surmansa. Linja-autossa oli 40 ihmistä.

Lisäksi yksi palestiinalainen mies on kuollut ja nainen haavoittunut Israelin armeijan luoteihin Gazassa, kertovat palestiinalaiset sairaalalähteet.

Sotilaslähteet ovat vahvistaneet linja-autotapauksen.

- Hallinnon työntekijät työntekijät selvisivät vammoitta, tiedottaja Anat Moore kertoi. Linja-auto oli matkalla Rafahin terminaaliin, joka on ainoa rajanylityspaikka Gazan ja Egyptin välillä.

Kolme palestiinalaisryhmää on ilmoittautunut itsemurhaiskun yrittäjiksi. Iskun tekivät Kansan vastarintakomiteat, Islamilainen jihad ja Al Aksan marttyyrien prikaatit, vastarintakomiteoiden edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Rajaliikenne on ollut likimain pysähdyksissä siitä asti kun Israel aloitti sotilasoperaation Gazassa toissa viikolla.

Sharon vie Gaza-suunnitelmansa hallituksen äänestykseen

Israelin pääministeri Ariel Sharon aikoo viedä hallituksen äänestykseen suunnitelman kaikkien Gazan juutalaissiirtokuntien evakuoimisesta, kertoo uutistoimisto Reuters viitaten nimettömänä esiintyneeseen poliittiseen lähteeseen.

Vielä eilen esillä oli suunnitelma, jonka mukaan vain kolme Gazan siirtokuntaa tyhjennettäisiin.

Gazan evakuoiminen kokonaan ei saanut hyväksyntää Sharonin Likud-puolueen jäsenäänestyksessä. Myös Likud-puolueen ministerit vastustavat Sharonin suunnitelmaa. Reutersin mukaan Sharon päätyi yllätysvetoon sen jälkeen, kun hänen puoluetoverinsa vastustivat vesitettyä Gazan evakuointisuunnitelmaa.

Hallituksen on määrä äänestää Gaza-suunnitelmasta sunnuntaina. Noin 7 500 juutalaista siirtokuntalaista asuu Gazassa, jossa palestiinalaisia on 1,3 miljoonaa. Mielipidemittausten mukaan 60 prosenttia israelilaisista tukee Sharonin aikeita vetäytyä Gazasta.

(MTV3-AFP-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.