Mainos

Gazan iskuja on jatkettu Egyptin pääministerivierailusta huolimatta

Israelin oli määrä keskeyttää Gazan pommitukset Egyptin pääministerin vierailun ajaksi. Asiasta kertoi pääministeri Benjamin Netanjahu. Gazasta on kuitenkin jatkettu rakettien ampumista Israeliin. Israel vastasi ilmaiskuilla Gazan etelä- ja pohjoisosaan.

Egyptin pääministeri Hisham Kandil on saapunut Gazaan. Hän haluaa vierailullaan ilmaista tukeaan palestiinalaisille ja uhmata Israelin ilmaiskuja. Kandilin vierailun on määrä kestää kolmisen tuntia.

Israelin ilmavoimat on pommittanut Gazaa läpi yön, ja useita iskuja on tehty vielä aamulla myös Gazan kaupunkiin. Gazaa hallitsevan Hamasin mukaan pommituksia oli yön aikana kaikkiaan 130. Iskuissa tuhoutui muun muassa Gazan sisäministeriön tiloja.

Israel aloitti toissapäivänä iskut Gazaan ja surmasi Hamas-liikkeen aseellisen siiven johtajan. Israel on varoittanut maahyökkäyksestä, jos palestiinalaistaistelijat jatkavat rakettien ampumista Israeliin.

Yhdysvallat on pyytänyt, että Egypti ja Turkki painostaisivat Hamasia lopettamaan iskut. Yhdysvallat on vedonnut myös muutamiin muihin maihin, joilla on vaikutusvaltaa Hamasiin.

Palestiinalaishallinto vetosi eilen YK:n turvallisuusneuvostoon, jotta se ryhtyisi toimiin lopettaakseen Israelin hyökkäykset.

Israel on syyttänyt Hamasia siviilien käyttämisestä ihmiskilpinä. Gazassa elää jopa kaksi miljoonaa ihmistä hieman Espoota suuremmalla alueella.

(MTV3 –STT–AFP–Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.