Mainos

Gazan hauras tulitauko uhkaa kaatua

Israelin mukaan tulitauko koskee vain Gazan kaistaa, mutta palestiinalainen Hamas-liike katsoo, että tulitauko koskee myös Jordanjoen länsirantaa.

Palestiinalaisten ja Israelin hauras tulitauko Gazan kaistalla on ollut kaatumisen partaalla, kun molemmat osapuolet ovat syyttäneet toista viikon jatkuneen tulitauon rikkomisesta.

Israelin pääministeri Ehud Olmert varoitti, että Israel ei jäisi toimettomana odottamaan uusia rakettihyökkäyksiä Gazasta Etelä-Israeliin. Israelin hallituksen turvallisuusvaliokunta päätti joka tapauksessa, etteivät palestiinalaisten jo tekemät viisi raketti-iskua johda vielä vastatoimiin.

Israelin mukaan tulitauko koskee vain Gazan kaistaa, mutta palestiinalainen Hamas-liike katsoo, että tulitauko koskee myös Jordanjoen länsirantaa. Hamasin mukaan Israel rikkoi tulitaukoa eilen Länsirannan Nablusissa, missä israelilaiset sotilaat ampuivat kiviä heitelleen 15-vuotiaan palestiinalaisen.

Toinen palestiinalainen ääriliike Al Aksan marttyyrien prikaatit sanoi eilen aloittavansa raketti-iskut uudelleen, jos Israel ei ulota tulitaukoa myös Länsirannalle kahden viikon kuluessa.

Israelilaiset ovat ampuneet jo viisi palestiinalaista Länsirannalla sen jälkeen kun tulitauko tuli voimaan viikko sitten.

Israel hillitsee operaatioitaan Länsirannalla

Israelin asevoimat ilmoitti tänään hillitsevänsä pidätysoperaatioitaan Länsirannalla. Puolustusministeriö korosti, ettei Gazan tulitaukoa olla kuitenkaan laajentamassa.

Varapuolustusministeri Efraim Snehin mukaan pidätyksiä vähennetään, jotta palestiinalaistaistelijat eivät saisi niistä "tekosyytä" itsemurhaiskuihin. Israelin sotilaat tekevät silti edelleen kaikkensa hyökkäysten estämiseksi, hän vakuutti radiossa.

Sneh kertoi, että palestiinalaisten pidättäminen Länsirannalla edellyttää nyt entistä useamman viranomaisen hyväksyntää. Pidätyksiä on tehty Länsirannalla melkein päivittäin viime vuosina.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.