Mainos

Gazan-avustuslaiva ankkuroitui Egyptiin

Libyalainen avustuslaiva on saapunut Egyptin al-Arishin satamaan Siinain niemimaalla. Gazaa kohti alun perin matkannut avustuslaiva käänsi kurssinsa kohti Egyptiä pitkän jahkailun jälkeen.

Kreikasta lauantaina lähtenyt avustuslaiva ilmoitti määränpääkseen välillä Gazan, välillä Egyptin. Epäselvyyttä laivan kurssista lisäsi se, että al-Arishin satama sijaitsee vain 50 kilometrin päässä Gazasta.

Laivan oli määrä kuljettaa lääkkeitä ja ruokaa Gazaan. Sen lähettänyttä avustusjärjestöä johtaa Libyan johtajan Muammar Gaddafin poika.

Israel vannoi, ettei se päästä laivaa rikkomaan Gazan saartoa. Avustusjärjestön mukaan Israelin sota-alukset lyöttäytyivät laivan rinnalle ja yrittivät kääntää avustuslaivaa pois Gazan rannikolta.

Egyptin ulkoministerin Ahmed Abul Gheitin mukaan laivan avustuslasti puretaan nyt Egyptissä ja luovutetaan paikallisella Punainen puolikuu -avustusjärjestölle. Punainen puolikuu toimittaa lastin palestiinalaisalueelle.

Toukokuussa Israelin joukot tunkeutuivat turkkilaiseen avustuslaivaan Gazan lähellä. Hyökkäyksessä kuoli yhdeksän turkkilaisaktivistia.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.