Mainos

Gazan asukkaat kauhistelivat sodan tuhoja

Israel on jatkanut joukkojensa vetämistä pois Gazan alueelta. Viikonloppuna solmittu tulitauko on näyttänyt pitävän. Gazan asukkaat ilmestyivät puolestaan piiloistaan kauhistelemaan kolme viikkoa kestäneen sodan tuhoja.

- Haluamme ratkaisun, joka takaa, etteivät Israelin panssarit palaa tappamaan meitä, 22-vuotias Jehia Aziz sanoi.

Hamasin hallinnon lähteiden mukaan hyökkäyksessä kuoli yli 1300 ihmistä sekä tuhoutui 5000 kotia, parikymmentä hallintorakennusta ja parikymmentä moskeijaa.

Hamasin aseellinen siipi on uhannut täydentää sodassa huvenneet asevarastonsa vastustuksesta huolimatta. Israel on sanonut aloittavansa hyökkäyksen uudelleen, jos Hamas jatkaa aseiden salakuljetusta Gazaan.

Samalla aseellinen siipi sanoi, että sen taistelijoita kuoli hyökkäyksessä vain 48. Israel on sanonut surmanneensa satoja Hamasin taistelijoita.

Saudi-Arabia ilmoitti Kuwaitissa alkaneessa arabimaiden huippukokouksessa lahjoittavansa Gazan jälleenrakennukseen miljardi dollaria. Samassa kokouksessa palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas esitti palestiinalaisille yhteishallitusta, johon ottaisivat osaa sekä Fatah että Hamas.

EU-maat ja Israel lujittavat Gazan tulitaukoa

EU-maiden ja Israelin ulkoministerit tapaavat keskiviikkona Brysselissä aiheena Gazan tulitauon lujittaminen. Asiasta ilmoitti EU:n puheenjohtajamaa Tshekki.

Sunnuntaina puolestaan puheenjohtajamaa järjestää Brysselissä toiset illalliset, johon osallistuvat EU-maiden lisäksi Egypti, Jordania, Turkki ja palestiinalaishallinto. Myös tähän tapaamiseen odotetaan maiden ulkoministereitä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.