Mainos

Gazalaiset palaavat varoen kaduille tulitauon aikana

Gazassa asukkaat ovat pikkuhiljaa palanneet kaduille sen jälkeen kun määräaikainen tulitauko tuli voimaan aamulla.

Israelin ja Gazan taistelijaryhmien välisen tulitauon on määrä kestää iltaan asti.  

Gazalaisia on aamulla palannut alueille, joihin meneminen on ollut liian vaarallista monen päivän ajan. Esimerkiksi tuhot Beit Hanunin kaupungissa ovat mittavat, sillä useita taloja on pommitettu maan tasalle ja sairaala on kärsinyt pahoja vaurioita.  

Paikalliset viranomaiset ohjeistivat ihmisiä välttelemään pommitettuja rakennuksia, sillä niissä saattaa olla vielä räjähteitä.  

Israelin armeija varoitti myös evakuoituja gazalaisia, etteivät he palaisi vielä koteihinsa. Israelin armeija aikoo tulitauosta huolimatta jatkaa palestiinalaisten käyttämien salakuljetustunneleiden etsimistä.  

Rakennusten raunioista on tulitauon alkamisen jälkeen löydetty yli 70 uutta ruumista eri puolilta Gazaa, mikä nostaa tämänkertaisissa yhteenotoissa kuolleiden gazalaisten määrän yli 900:n. Israelilaisia sotilaita on kuollut yli kaksi viikkoa kestäneissä väkivaltaisuuksissa hieman alle 40.  

Väkivaltaisuudet jatkuivat Gazassa vain tunteja ennen tulitauon alkamista. Israelin öisessä ilmaiskussa eteläiseen Khan Yunisin kaupunkiin kuoli 20 ihmistä, joista suurin osa oli saman perheen jäseniä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.