Mainos

Gazaan ensimmäinen vaate- ja kenkäkuljetus kolmeen vuoteen

Israel on sallinut vaate- ja kenkäkuorman pääsyn Gazan alueen palestiinalaisille. Kyseessä on ensimmäinen kerta lähes kolme vuotta jatkuneen saarron aikana.

Palestiinalaisviranomaisten mukaan tavarat kuljetettiin alueelle Kerem Sahalom -nimisen rajanylityspaikan kautta. Kenkiä ja vaatteita oli määrä tuoda eilen kymmenen rekkalastillista.

Gazan kauppiaat kuitenkin kertovat, ettei erä riitä täyttämään heidän varastojaan. He vaativat Israelia luovuttamaan tavarat, joita se on pitkään säilyttänyt satamissa.

Kansainvälinen yhteisö on painostanut Israelia lieventämään saartoaan, joka YK:n mukaan rankaisee Gazan 1,5 miljoonaa asukasta aluetta hallitsevan Hamas-järjestön politiikan vuoksi.

Israel on muun muassa kieltänyt sementin ja teräksen tuonnin Gazaan sillä perusteella, että Hamas voisi käyttää niitä sotilaallisiin tarkoituksiin. Säänneltyjen listalla on myös tavaroita, joilla ei arvostelijoiden mielestä ole sotilaallista merkitystä, kuten esimerkiksi lasten värikyniä ja kirjoja.

Suurin osa kulutustavaroista salakuljetetaan Gazaan tunneleita pitkin naapurimaasta Egyptistä, mikä nostaa hintoja reippaasti.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.