Mainos

Gatesille ristiriitaista palautetta Irakista

Rivisotilaat toivovat lisäjoukkoja Irakiin, mutta amerikkalaiskomentajat pelkäävät tämän johtavan irakilaisten vastuun välttelyyn oman maansa turvallisuuskysymyksissä.

Tavalliset amerikkalaissotilaat kehottivat tänään maan uutta puolustusministeriä Robert Gatesia lähettämään Irakiin lisää sotilaita; amerikkalaisjoukkojen komentajat sen sijaan olivat huolissaan siitä, että lisäjoukkojen lähettäminen loitontaisi ajankohtaa, jona vastuu Irakin turvallisuudesta jätetään irakilaisille itselleen.

Gatesin mukaan ei ollut yllättävää, että joukot haluavat lisää sotilaita Irakiin.

- Meidän on otettava huomioon Irakin hallituksen näkökanta, oman johtomme näkökanta, oman sotilasjohtomme näkökanta, kun otamme tämän (sotilaiden kannan) huomioon, Gates sanoi.

Korkea-arvoinen amerikkalaisupseeri kertoi sen sijaan, että amerikkalaiskomentajat pelkäävät, että joukkojen lisääminen saisi irakilaiset vähemmän halukkaiksi ottamaan vastuun maan turvallisuudesta.

Gates on parhaillaan Irakissa vierailulla, jonka hän aloitti heti kun hänet oli virallisesti nimitetty Donald Rumsfeldin seuraajaksi. Gates on Irakissa tavannut amerikkalaisia sotilaita sekä joukkojen komentajia samoin kuin Irakin hallituksen ministereitä.

Presidentti George W. Bushin uskotaan ilmoittavan tammikuun alussa Yhdysvaltojen uudesta Irak-strategiasta. Muutoksen tarpeellisuutta tähdensi äskettäin julkistetussa selonteossa riippumaton Irak-komissio.

(MTV3-STT-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja