Mainos

Gates patisteli Japania osallistumaan Afganistan-operaatioon

Japanilaisalukset ovat kuuden vuoden ajan toimittaneet polttoainetta ja vettä Yhdysvaltain johtaman liittouman sota-aluksille, jotka partioivat Intian valtamerellä.

Yhdysvaltain puolustusministeri Robert Gates on patistanut Japania osallistumaan edelleen Yhdysvaltain johtamaan terrorismin vastaiseen sotaan. Gates tapasi useita ministereitä vierailullaan Japanissa.

Japani ilmoitti aiemmin tässä kuussa vetävänsä laivastonsa alukset pois Afganistan-operaatiosta. Maan parlamentti ei suostunut toiminnan jatkamiseen, vaikka hallitus suositteli sitä.

Japanilaisalukset ovat kuuden vuoden ajan toimittaneet polttoainetta ja vettä Yhdysvaltain johtaman liittouman sota-aluksille, jotka partioivat Intian valtamerellä terroristien ja salakuljettajien varalta.

Pääministeri Yasuo Fukuda haluaa parlamentin hyväksyvän uuden lain, joka mahdollistaisi toimitusten jatkumisen. Oppositiossa oleva demokraattinen puolue on kuitenkin kieltäytynyt.

Japanilaisten toimitukset ovat olleet noin seitsemän prosenttia liittouman käyttämästä polttoaineesta. Presidentti George W. Bushin mukaan Japanin panoksella on kuitenkin ollut tärkeä merkitys terrorismin vastaiselle sodalle.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.