Mainos

Gartnerin Milanesi: Nokian peli ei ole pelattu

Arvostettu Nokia-kommentaattori, tutkimusyhtiö Gartnerin tutkimusjohtaja Carolina Milanesi ei pidä Nokian tulevaisuutta tuhoon tuomittuna. Hänestä meneillään oleva vuosi on vaikea ja ensi vuosi ratkaiseva.

- Uskon, että Nokian markkinaosuuteen kohdistuu edelleen paineita. Enkä usko, että ensimmäisen Microsoft Windows -puhelimen julkaisu välittömästi muuttaisi tilanteen. Odotan positiivista käännettä vuoden 2012 huhti-kesäkuussa, Helsingissä perjantaina vieraillut Milanesi sanoi MTV3 Uutisille.

Hän ei myöskään usko, että Nokian ensimmäisestä Windows-puhelimesta tulee markkinat villiinnyttävä ja veret seisauttava kännykkä.

- Nokialla on hirveä kiire sen kanssa. Laite pitää tehdä niin nopeasti kuin mahdollista, mutta myös niin kunnolla kuin mahdollista. Se tuskin eroaa muista Windows-puhelimista. Sen, mitä uutta Nokia voi tuoda Windows-puhelimiin, näemme ensi vuoden alkupuolella, Milanesi sanoo.

Microsoft kakkoseksi 2015

Gartnerin mukaan Nokian pahin kilpailija ei ole iPhone vaan Googlen Android-käyttöjärjestelmä. Gartner ennustaa, että Androidin osuus älypuhelinmarkkinoilla nousee ensi vuonna lähelle 50:tä prosenttia, minkä jälkeen kasvu loppuu.

Vastaavasti Symbian häviää kentältä muutamassa vuodessa ja Microsoft alkaa pikku hiljaa nousta. Gartnerin mukaan Microsoft nousee RIMin ja Applen ohi toiseksi suurimmaksi kännyköiden käyttöjärjestelmäksi vuoteen 2015 mennessä, jolloin sen markkinaosuus olisi 19 prosenttia. Tämä siksi, että Nokia tuo käyttöjärjestelmän useisiin hintaluokkiin sekä kehittyneillä että kehittyviää markkinoilla.

- Ellemme näin ennustaisi, Nokia ei kuuluisi viiden suurimman laitevalmistajan joukkoon, Milanesi sanoo.

Microsoft oikea valinta Nokialle

Milanesin mielestä Microsoftin Windows oli Nokialle ainoa oikea valinta. Symbianissa ei ollut enää riittävästi paukkuja ja Googlen kanssa Nokialla ei olisi ollut samanlaista itsenäisyyttä kuin Microsoftin.

- Microsoft ja Nokia aidosti tarvitsevat toisiaan. Google-leirissä Nokia olisi ollut yksi Android-laitevalmistaja muiden joukossa, Milanesi sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.