Mainos

Garner tapasi kurdijohtajan

Irakin väliaikaishallinnon johtajaksi nimitetty Jay Garner saapui eilen Bagdadiin tutustuakseen pääkaupungin tilanteeseen. Tänään hän on tavannut kurdipuolueen johtajan.

Irakin väliaikaishallinnon johtoon nimitetty amerikkalaiskenraali Jay Garner on neuvotellut ensi kertaa kurdipuolue PUK:n johtajan Jalal Talabanin kanssa Pohjois-Irakissa, kertoivat toimittajat.

Garner, joka saapui eilen Irakiin, tapasi Talabanin Suleimanyahin kaupungissa. Garner matkustaa seuraavaksi pohjoisirakilaiseen Mosulin kaupunkiin.

Jälleenrakennuksen käynnistäminen työnä

Eläkkeellä oleva amerikkalaiskenraali pyrkii käynnistämään maan jälleenrakennuksen, minkä jälkeen valta siirretään amerikkalaisten mukaan takaisin irakilaisille.

Garner ei ole toistaiseksi arvioinut, kuinka kauan aikaa kuluu, ennen kuin valta voidaan palauttaa irakilaisille. Hänen mukaansa Yhdysvallat tavoittelee Saddam Husseinin jälkeiseen Irakiin demokraattisesti valittua ja toimivaa hallintoa.

Irakin uudelleenrakentamisesta vastaavaan ryhmään kuuluva kenraali Carl Strock korosti luotettavan energialähteen varmistamista, ennen kuin sähkön ja veden jakelu voidaan aloittaa. -Öljykentät on saatava toimimaan jälleen, Strock totesi.

Sähkönjakelu ei ratkea pelkästään voimaloiden korjauksella, sillä 60 prosenttia Bagdadin sähkölinjoista katkesi sodan aikana.

(MTV3 -STT-AFP)

(Yhdeksän uutiset 21.04.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.