Mainos

Gambler määrä irrottaa tänään

Somerin saaren edustalla Venäjän aluevesillä karilla olevan kuivarahtialus Gamblerin irrotus on määrä aloittaa tänään.

Suomenlahden merivartioston saaman tiedon mukaan itäisellä Suomenlahdella karilla makaava kuivarahtialus Gambler pyritään irrottamaan tämän päivän aikana. Sääolot alueella ovat nyt paremmat kuin eilen, jolloin tuuli ja aallokko estivät operaation.

Aluksessa olevaa lannoitelastia ei näillä näkymin siirretä aluksen keventämiseksi ennen irrottamista, kuten aiemmin oli määrä tehdä. Sen sijaan vuotava polttoainetankki tyhjennetään ennen kuin hinaaja ryhtyy vetämään alusta karilta. Kello yhdentoista aikoihin hinaaja pysytteli vielä matkan päässä Gamblerista, eikä irrotusoperaatio ollut alkanut.

Jauhemaisella urea-lannoitteella lastattu Gambler on kiinni kivillä Somerin saaren edustalla Venäjän aluevesillä. Paikalle saapuivat Pietarista lauantain vastaisena yönä uiva nosturi sekä hinaaja ja proomu.

Aluksesta nähtiin eilen illalla erkanevan ohut öljykalvo. Vuoto on peräisin kevyttä polttoainetta sisältävästä tankista, johon oli jo aiemmin päässyt vettä sisään.

Antiguan lipun alla purjehtiva Gambler ajoi karille viikko sitten torstaina Somerin saaren edustalla Venäjän aluevesillä. Aluksessa on lastina 2815 tonnia ureaa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.