Gambian maajoukkuetoppari ryntäsi RoPS-paitaan - “He kyselivät miten jaksan!”

Abdou Jammeh kantoi lauantaina kapteenin nauhaa Gambian maajoukkueen pelatessa Etelä-Afrikkaa vastaan Afrikan Nations Cupin ottelussa. Tiistaina toppari urakoi jälleen RoPS-paidassa Veikkausliigaa.

RoPS haki tiistaina 1-1-tuloksella pisteen HIFK:lta Sonera Stadiumilta. Taiston päätyttyä Abdou Jammeh raahasi isoa matkalaukkuaan kohti rovaniemeläisten bussia. Toppari tuli Helsinkiin suoraan Etelä-Afrikasta.

- Pelasin 90-minuuttisen maaottelussa ja nyt taas sama täällä. Se on aika uskomatonta. Tulin eilen aamulla Suomeen, lentomatka kesti 16 tuntia. Kaikki kyselivät miten jaksan! Valmentaja tarvitsi minua, joten halusin pelata, Jammeh kertoo MTV Sportille.

- Olimme tänään toisella puoliajalla vähän väsyneitä. Piste ei ole siis ollenkaan huono tulos. Me muodostamme “Obin” (Faith Friday Obilor) kanssa hyvän kaksikon puolustuksessa. Ville Saxman on myös tehnyt hyvää työtä laidallaan. Oikean puolen kanssa meillä on ollut vähän ongelmia. Yleisesti ottaen puolustuksemme on onnistunut. Sen takia olemme näin korkealla sarjataulukossa, hän jatkaa.

Ei ole ihmekään, että rovaniemeläisleirissä mietittiin topparin jaksamista. Gambia pelasi viikko sitten tiistaina maaottelun Ugandaa vastaan. Jammeh saapui paikalle vasta maanantaina. Ongelmat alkoivat kuitenkin kamppailun jälkeen. Etelä-Afrikka ei myöntänyt seitsemälle joukkueen pelaajalle, mukaan lukien Jammeh ja HJK:n Demba Savage, viisumia. Ryhmä pääsi maahan vasta perjantaina, kun tärkeä Afrikan Nations Cupin ottelu oli edessä lauantaina. Gambia kuitenkin taisteli kamppailusta maalittoman tasapelin.

- Ehdimme harjoitella joukkueen kanssa kerran 45 minuuttia. Piste Etelä-Afrikalta oli meille todella tärkeä. Emme olleet harjoitelleet neljään päivään kunnolla joukkueen kanssa yhdessä, Jammeh kertoo.

RoPS-topparin tiukka putki jatkuu pian. Seuraava Veikkausliigaottelu on vuorossa Rovaniemellä maanantaina Ilvestä vastaan.

- Aivan liian paljon pelejä minulle! Jammeh naurahtaa.

- Muut pelaajat ovat levänneet, minulla on taas edessä kiireinen viikko. Me tulemme kuitenkin maanantaina taistelemaan jälleen joukkueena. Menetimme tänään pisteitä, mutta kotona haluamme täyden saaliin. Pysyäksemme HJK:n mukana meidän pitää voittaa otteluita. Kotona olemme todella hyviä.

RoPS on 13 kierroksen jälkeen Veikkausliigassa toisena. Eroa ottelun enemmän pelanneeseen HJK:hon on neljä pistettä. 

Lue myös:

    Uusimmat