Mainos

Gallup: Ruotsalaiset kääntyneet Emun kannattajiksi

Ruotsissa on nyt enemmän Euroopan talousliiton Emun kannattajia kuin vastustajia, ilmenee kuluneella viikolla tehdystä mielipidekyselystä.

Tänään useissa ruotsalaislehdissä julkaistava kyselytutkimus osoittaa, että viime kuukauden aikana on tapahtunut huomattava käänne. Joulukuun puolessa välissä Emun vastustajat johtivat 44-39.

Nyt numerot ovat melkein käänteiset. Tuoreessa tutkimuksessa 45 prosenttia sanoi, että äänestäisi Emun puolesta, jos nyt järjestettäisiin kansanäänestys. Emua vastaan äänestäisi 38 prosenttia. Molemmissa mielipidetiedusteluissa 15 prosenttia vastanneista oli epätietoisia ja 2 prosenttia äänestäisi tyhjää.

Siitä lähtien kun vuodenvaihteessa siirryttiin euroon, johtavat sosiaalidemokraatit ovat alkaneet puhua myönteisesti Emusta. Mielipidemittauksessa käänteen saivatkin aikaan juuri sosiaalidemokraattien kannattajat. Tämä ryhmä heijastaa kokonaistulosta: sosiaalidemokraattien tukijoista 41 prosenttia kannatti ja 38 prosenttia vastusti Emua. Joulukuussa heistä kannattajia oli 34 prosenttia ja vastustajia 46 prosenttia.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.