Mainos

Gallup: Hallituksen suosio vakaa

Kansalaisten tyytyväisyys sateenkaarihallitukseen ja pääministeri Paavo Lipposeen (sd.) on pysynyt tänään julkistetun mielipidekyselyn mukaan lähes ennallaan. Sanomalehti Kalevan Suomen Gallupilla teettämän kyselyn mukaan 42 prosenttia väestöstä on tällä hetkellä tyytyväinen hallitukseen.

Heti viime eduskuntavaalien jälkeen tehtyyn vastaavaan kyselyyn verrattuna hallituksen suosio on noussut kaksi prosenttiyksikköä. Hallituksen suosio on kasvanut eniten oppositiopuolueiden kannattajien keskuudessa.

Kyselyn mukaan 29 prosenttia oppositiopuolueiden kannattajista on tyytyväisiä hallitukseen, kun heitä viime keväänä oli vain 17 prosenttia. Keskustan kannattajista kaksi viidesosaa eli 38 prosenttia on tyytymättömiä hallitukseen. Tyytymättömien keskustan kannattajien osuus on puolessa vuodessa laskenut 10 prosenttia ja vuodessa peräti 20 prosenttiyksikköä.

Tyytyväisyys Lipposen toimintaan on pysynyt ennallaan. Pääministeri on silti selvästi epäsuositumpi kuin hänen johtamansa hallitus. Lipposeen tyytyväisiä on 34 ja tyytymättömiä 33 prosenttia kansalaisista. Vajaa kolmannes suhtautuu pääministeriin neutraalisti. Mielipidekysely tehtiin puhelimitse 9-18. marraskuuta. Haastatteluja tehtiin kaikkiaan 926. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.