Mainos

Gallup: Aseet lukkojen taakse ja poliisin tietoon

Valtaosa suomalaisista haluaa tiukempia säännöksiä aseiden omistajille. Sisäministeriön mielipidetutkimuksen mukaan yli 60 prosenttia kansalaisista pitää perusteltuna, että ampuma-aseet säilytetään varkaiden varalta lukkojen takana ja rekisteröidään poliisille. Yli 85 prosenttia on sitä mieltä, ettei ampuma-aselupia saa myöntää henkilöille, jotka kärsivät alkoholi-, huume- tai mielenterveysongelmista.

Enemmistö kyselyyn vastanneista epäisi luvan myös alle 18-vuotiailta sekä ihmisiltä, joitten poliisi epäilee olevan yhteydessä rikoksiin. Noin puolet kyseenalaistaisi luvan saannin, jos hakijalla on merkintä poliisin rekisterissä.

Vastaajista yksi kymmenestä kertoo omassa tuttavapiirissään olevan henkilöitä, joilla on hallussaan luvattomia aseita. Suurin osa näistä aseista on perua sota-ajalta.

Sisäministeriö teetti kyselyn viime kesäkuussa. Se liittyy parhaillaan valmisteilla olevaan ampuma-aselain uudistukseen, jonka yhteydessä on tarkoitus tiukentaa säännöksiä aseiden säilyttämisestä, kuljettamisesta sekä lainaamisesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.