Mainos

Gallup: Aho suosituin presidenttiehdokas

Keskustan Esko Aho ja SDP:n Tarja Halonen ovat Helsingin Sanomien tänään julkistaman kyselyn mukaan suosituimmat presidenttiehdokkaat.

Aho, Esko

Ahon kannatus on Suomen Gallupilla teetetyn kyselyn mukaan 36 prosenttia ja Halosen 30 prosenttia. Ahon kannatus on noussut joulukuussa yhdeksän ja Halosen kuusi prosenttiyksikköä HS:n edelliseen kyselyyn nähden.

Kokoomuksen Riitta Uosukaisen ja RKP:n Elisabeth Rehnin suosio on hiipumassa. Uosukaista kannatti kyselyyn vastanneista enää 19 prosenttia, kun edellisessä, marras-joulukuun taitteessa tehdyssä kyselyssä hän sai vielä 26 prosentin kannatuksen. Rehnin kannatus on yhdeksän prosenttia.

HS:n edellisessä kyselyssä häntä kannatti 18 prosenttia. Vihreiden Heidi Hautalan kannatus on kyselyn mukaan kolme ja perussuomalaisten Ilkka Hakalehdon kaksi prosenttia. Remonttiryhmän Risto Kuisma sai yhden prosentin kannatuksen.

Jos vaalien toisella kierroksella vastakkain ovat Aho ja Halonen, Aho saisi 54 prosentin kannatuksen Halosen 46 prosenttia vastaan. Aho voittaisi Uosukaisen luvuin 62-38 ja Rehnin 71-29. Halonen voittaisi toisella kierroksella kaikki muut paitsi Ahon. Uosukaisen Halonen voittaisi luvuin 56-44 ja Rehnin 64-36.

Tutkimus toteutettiin puhelinhaastatteluna 27.- 29. joulukuuta välisenä aikana äänestysikäisille suomalaisille poislukien Ahvenanmaa. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.