Gaddafin yksityiskone matkasi Kairoon - matkustajista ei tietoa

Libyan johtajalle Muammar Gaddafille kuuluva yksityiskone on lentänyt Kreikan ilmatilan kautta Egyptiin, kertoo Kreikan puolustusministeriön lähde. Lähteen mukaan koneen matkustajien henkilöllisyydestä ei ole toistaiseksi tietoa.

Kreikan ilmavoimien mukaan kyseessä oli Libyan Airlinesin Falcon 900 -kone, joka yleensä kuljettaa vip-henkilöitä. Yksityiskoneen lentäjä on kuitenkin kiistänyt, että sen kyydissä olisi tällä kertaa arvovaltaisia henkilöitä.

Libyan pääkaupungista Tripolista lähtenyt yksityiskone lensi Kreetan saaren ylitse puolenpäivän maissa Suomen aikaa. Sen määränpäänä oli Kairo.

Libyan johtaja puhui puhelimitse Kreikan pääministerin George Papandreoun kanssa eilen. Keskustelun aikana Papandreou kehotti Gaddafia etsimään rauhanomaista ratkaisua hallitusta vastustavien kapinallisten kanssa.

YK:n turvallisuusneuvosto asetti Gaddafin ja hänen perheensä sekä lähipiirinsä matkustuskieltoon viime kuun lopulla. Myös EU on määrännyt, että Libyan johto ei saa enää matkustaa EU:n alueelle.

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat