Mainos

Gaddafin valta murenemassa — protestoijien haltuun yhä enemmän alueita

Libyan johtajan Muammar Gaddafin ote näyttää lipeävän yhä laajemmista alueista. Gaddafin vastustajien kerrotaan ottaneen hallintaansa ensimmäisen kaupungin maan länsiosassa.

Silminnäkijät kertoivat uutistoimisto Reutersille, että rannikkokaupunki Zuaran kaduilla ei näy enää poliiseja tai sotilaita vaan heidän sijastaan kaduilla partioi automaattiasein varustautuneita siviilejä. Zuara sijaitsee noin 120 kilometrin päässä pääkaupungista Tripolista länteen.

Hallituksen vastustajat ovat jo aiemmin ottaneet vallan useissa Libyan itäosan kaupungeissa. Opposition hallussa olevassa Misratassa on erään silminnäkijän mukaan tänään taisteltu, kun Gaddafille uskolliset turvallisuusjoukot hyökkäsivät hallitusta vastustavien sotilaiden kimppuun.

Pääkaupungissa Tripolissa Gaddafin valta näyttää pitävän edelleen. Kaupungissa on ollut rauhallista. Koulut ja kaupat ovat kiinni.

Gaddafin hallitus on luvannut palkkiota mielenosoittajille, jotka luopuvat aseistaan ja paljastavat protestien johtajat. Katumusta osoittavat välttyvät lupausten mukaan syytteiltä.

Al Arabiya -kanavan mukaan Muammar Gaddafi aikoo pitää pian puheen kaupungin asukkaille.

Gaddafi väittää, että hän ei ole vielä ole määrännyt joukkojaan voimankäyttöön.

Toissapäiväisessä puheessaan hän uhkasi kuitenkin, että mikäli hän joutuu turvautumaan voimankäyttöön, "tulee kaikki palamaan".

(MTV3 - STT - AFP -Reuters)

Katso Aino Huilajan juttu (Seitsemän uutiset 24.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.