Mainos

Gaddafin vaimo ja tytär Tunisiassa?

Joukko Libyan johtajan Muammar Gaddafin lähipiiriä on matkustanut Tunisiaan, kertoo tunisialainen viranomaislähde.

Lähteen mukaan Gaddafin vaimo Safia ja tytär Aisha ylittivät Tunisian rajan viime lauantaina libyalaisen valtuuskunnan kanssa. Nimettömänä pysyttelevä Tunisian turvallisuuslähde kertoo uutistoimisto Reutersille, että Gaddafin vaimo ja tytär ovat tällä hetkellä Tunisian edustalla sijaitsevalla Djerban saarella. Matkan tarkoituksesta ei ole tietoa.

- Heidän odotettiin lähtevän tiistaina, mutta he ovat yhä Djerbassa.

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, ketkä Gaddafin perheenjäsenten kanssa matkustivat. Valtuuskunnan mukana uskotaan matkustaneen Libyan korkea-arvoinen öljyviranomainen Shokri Ghanem, mutta tietoa ei ole vahvistettu.

Uutiskanava Al-Jazeeran mukaan Tunisian sisäministeriö kuitenkin kiistää Gaddafin perheenjäsenten läsnäolon maassa.Libyan hallintokaan ei ole kommentoinut väitettä matkasta.

Helmikuussa alkaneen kapinan aikana 35-vuotias Aisha Gaddafi on puolustanut isänsä hallintoa sisukkaasti. Tytär on tehnyt useita julkisia esiintymisiä vastustaessaan kapinallisten ja länsimaiden hyökkäyksiä Libyan johtajaa vastaan.

Lakimieheksi opiskellut Aisha Gaddafi on naimisissa serkkunsa, eversti Ahmed al-Gaddafi al-Qahsin kanssa. Kolmen lapsen äiti johtaa libyalaista hyväntekeväisyysjärjestöä. Hän on ollut myös mukana lakimiesryhmässä, joka puolusti Irakin entistä johtajaa Saddam Husseinia vuonna 2004.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.