Mainos

Gaddafin turva-armeija antautunut - vastarintapesäkkeitä löytyy edelleen

Al-Jazeera ja Al Arabiya kanavat kertovat, että Libyan johtajan Muammar Gaddafin turvallisuudesta vastaavat joukot ovat antautuneet ja laskeneet aseensa.

Libyan kapinallisjoukot ovat tunkeutuneet maan pääkaupunkiin Tripoliin.

Britannialaisen Sky News -kanavan paikalla olevan toimittajan mukaan kapinallisjoukot juhlivat jo kaupungin keskustassa. Kapinallisten kerrotaan saaneen haltuunsa Tripolissa sijaitsevan valtion radion rakennuksen.

Toimittaja kertoo, että libyalaiset ovat tungeksineet kaduille tervehtimään kapinallisjoukkoja. Gaddafin joukot eivät ole toimittajan mukaan tehneet vastarintaa. Kapinallisten johtajan mukaan Tripolissa on kuitenkin edelleen vastarintapesäkkeitä.

Kapinalliset kertovat ottaneensa kiinni Gaddafin pojan, Saif Al-Islamin. Gaddafin vanhin poika Mohammed on antautunut kapinallisille.

Gaddafin hallinto valmis neuvotteluihin

Gaddafin hallinnon tiedottaja kertoo hallinnon olevan valmiina neuvotteluihin kapinallisten johdon kanssa. Hallinnon mukaan Tripolin taisteluissa on kuollut vuorokauden aikana 1300 ihmistä. Kapinallisten johdon mukaan taistelut voidaan lopettaa, mikäli Gaddafi ilmoittaa väistymisestään.

Libyan valtion televisiokanava esitti aiemmin illalla Gaddafin puheen, jossa Gaddafi sanoi pysyvänsä Tripolissa loppuun asti. Gaddafi on toistanut myöhään illalla vetoomuksensa kapinallisten pysäyttämiseksi.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Katso Kati Hyttisen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.