Mainos

Gaddafin palkkasoturit katosivat Tripolin kaduilta

Libyan pääkaupungin Tripolin keskustassa on ollut tänään aavemaisen hiljaista. Useimmat asukkaista ovat pysytelleet kotona, mutta päiväsaikaan jotkut uskaltautuivat hetkeksi ulos ostamaan ruokaa ja polttoainetta. Huoltoasemille muodostui paikoin pitkiä jonoja.

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman kaupunkilaisen mukaan Tripoli näyttää olevan edelleen Libyan johtajan Muammar Gaddafin hallinnassa. Turvallisuusjoukot partioivat kaduilla panssariajoneuvoilla.

Missään ei kuitenkaan näkynyt Gaddafin afrikkalaisia palkkasotilaita, jotka ovat kylväneet kauhua sitten levottomuuksien puhkeamisen liki kaksi viikkoa sitten.

- Palkkasotilaita ei enää näy. Se on vakava asia, koska nyt tilanne on libyalaiset vastaan libyalaiset, ja vaarana on sisällissota, kertoo nimettömänä pysytellyt silminnäkijä.

Myös Gaddafin poika Saif al-Islam Gaddafi varoitti, että Libyaa uhkaa sisällissota. Hän sanoi al-Arabija-kanavan haastattelussa, että Libyan hallintoa vastustavia mielenosoittajia manipuloidaan ulkomailta. Suurimmassa osassa Libyaa on rauhallista ja tilanne on erinomainen, Gaddafi väitti.

Tripolin köyhät asuinalueet ovat uhmanneet yhä avoimesti Gaddafin hallintoa ja jatkaneet mielenosoituksia. Silminnäkijöiden mukaan turvallisuusjoukot vetäytyivät muun muassa Tajuran kaupunginosasta, missä Gaddafin vastaiset protestit jatkuivat viidettä päivää.

- Gaddafi on Jumalan vihollinen, väkijoukko huusi.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.