Gaddafin olinpaikasta ei tietoa, pojat vangittu

Libyan johtaja Muammar Gaddafin olinpaikasta ei ollut aamulla tietoa, mutta kaksi hänen poikaansa on pidätetty. Libyan hallitus sanoo olevansa valmis aloittamaan neuvottelut pääkaupunki Tripoliin edenneiden kapinallisten kanssa.

Libyan johtajan Muammar Gaddafin olinpaikka on yhä epäselvä. Hänen virka-asunnoltaan on lähtenyt panssarivaunu, mutta ei ole tietoa, oliko Gaddafi kyydissä. Asiasta kertoivat kapinallislähteet uutistoimisto al-Jazeeralle. Virka-asunnon tuntumassa taistellaan kiivaasti.

Yön ja aamun aikana Libyan taisteluista on tullut ristiriitaista tietoa. Televisiokanavat Al-Jazeera ja Al-Arabija kertovat, että Libyan johtajan Muammar Gaddafin turvallisuudesta vastaava joukko-osasto on antautunut kapinallisille Tripolissa.

Uutistoimisto Reuters kertoo aamuyhdeksältä, että kapinallisten mukaan Libyan johtaja Muammar Gaddafin joukkoja jatkaa yhä taisteluja Tripolissa. Ilmeisesti Gaddafin taistelevat joukot ovat kuitenkin vähemmistössä, sillä kapinallisten kerrotaan valvovan pääkaupunkia jo 95-prosenttisesti.

Libyan kapinalliset etenivät yön aikana Tripolin keskustassa sijaitsevalle Vihreälle aukiolle.

Tripolin asukkaat juhlineet kaduilla

Tripolin asukkaat ovat juhlineet kapinallisten etenimistä ja repineet alas Muammar Gaddafin kuvia.

Myös Muammar Gaddafia valmistellaan neuvottelemaan suoraan kapinallisneuvoston johdon kanssa.

Gaddafi itse on tosin esiintynyt hallituksen ilmoituksen jälkeen ääninauhalla valtiollisella televisiokanavalla ja vedonnut libyalaisiin, jotta nämä pelastaisivat Tripolin kapinallisilta.

Televisiokanava Al-Jazeeran mukaan kapinalliset ovat ottaneet haltuunsa Libyan valtiollisen radionkanavan toimitilat.

Kapinallisjohtaja Mustafa Abdel Jalil on kertonut aiemmin yöllä, että Gaddafin poika Saif al-Islam on vangittu. Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC on vahvistanut pidätyksen.

Lisäksi Gaddafin vanhin poika on antautunut kapinallisille.

Mustafa Abdel Jalililin mukaa niin Gaddafille kuin tämän pojillekin taataan turvallinen poistuminen maasta.

(MTV3 - Reuters - AFP - STT)

Katso Kati Hyttisen juttu:

Lue myös:

    Uusimmat