Gaddafin leiri kosiskelee Libyan islamisteja puolelleen

Libyan johtaja Muammar Gaddafi yrittää liittoutua maan ääri-islamilaisten ryhmien kanssa voittaakseen sisällissodan. Tavoitteena on hajottaa maan kapinallisten rivit ja kääntää islamistit liberaaleja vastaan.

Gaddafin poika Saif al-Islam kertoi sanomalehti New York Timesille neuvotelleensa islamistikapinallisten johtajiin kuuluvan Ali Sallabin kanssa. Hänen mukaansa liittolaisuus julkistetaan muutaman päivän sisällä. Sallabi myönsi keskustelut, mutta kiisti vaihtaneensa puolta.

Suunnanmuutos olisi merkittävä, sillä Gaddafi on valtakautensa aikana pyrkinyt nujertamaan ääriryhmät, ja Saif al-Islam on ollut tunnettu länsimyönteisyydestään.

- Liberaalit pakenevat tai heidät surmataan. Teemme sen yhdessä. Libya näyttää sen jälkeen Saudi-Arabialta tai Iranilta, mutta mitä sitten? Tiedän, että he ovat terroristeja. Heidän käsissään on verta. Emme luota heihin, mutta meidän on toimittava heidän kanssaan, Saif al-Islam kuvaili islamisteja.

Huhut Libyan kapinallisliikkeen ristiriidoista kiihtyivät viime viikolla, kun liikkeen sotilasjohtaja Abdel Fattah Younes salamurhattiin.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat