Mainos

Gaddafin epäillyn piilopaikan ympärillä riehuu taisteluja

Tripolissa johtaja Muammar Gaddafin tukikohdan ympäristöstä on kuultu räjähdysten ja rajujen taisteluiden ääniä. Gaddafin epäillään piileskelevän Bab al-Aziziyahin tukikohdassa.

Bab al-Aziziyah on ollut taisteluiden keskiössä. Kapinallisjohtajat ovat myöntäneet, ettei valtavan rakennusryhmän valtaaminen ole helppoa. Gaddafin poika on sanonut isänsä olevan edelleen Tripolissa ja voivan hyvin.

Rakennuksen lähellä yöpyvien toimittajien mukaan voimakas räjähdys vavisutti heidän hotelliaan aamulla. Räjähdyksen jälkeen kuului rakettien ja tykistötulen ääniä.

Televisiokanava al-Arabijan mukaan kapinallisten ote pääkaupungista tiukentuu. He ovat ilmeisesti kohdanneet vain vähän vastarintaa. Heidän kannattajansa ovat jo juhlineet voittoa eri puolilla Libyaa.

Siitä huolimatta Tripolin tulitus, kaupungin katoilla väijyvät tarkka-ampujat ja valtaamaton Bab al-Aziziyah ruokkivat uutistoimisto AFP:n mukaan epäilyjä kapinallisten varmasta voitosta.

Taistelut jatkuvat myös muualla Libyassa. Al-Arabijan mukaan esimerkiksi Sirten kaupungista lähtenyt sotilassaattue menetti kymmeniä miehiä kapinallisten hyökkäyksessä.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.